Smagsprøve | Børn

Skabt i Guds billede

Skabt i Guds billede
Kernevers:
"Gud skabte mennesket i sit billede"
1 Mos 1,27a
1 Mos 1,26 – 1 Mos 2,25
Budskab:
Jeg er skabt af Gud og har en uendelig værdi

Bøn

Kære Gud. Tak fordi du har noget, du vil sige til mig gennem den bibeltekst jeg skal læse nu. Gør mig stille for det, du vil sige til mig og til børnene.

Jeg beder for børnene og deres familier og takker dig for, at hver eneste af dem er kendt og elsket af dig. Hjælp mig til at række dine ord videre til børnene og giv os en god samling. Vær hos os med din ånd og skab troen i vores hjerter.

Tak for dine løfter om at dit ord aldrig vender tomt tilbage. Amen.

Bibeltekst 1 Mos 1,26 – 1 Mos 2,25

Læs evt. bibelteksten i god tid før du skal holde samling, så ordene kan arbejde i dig. Det kan være en ide at læse teksten langsomt og flere gange. Er der noget i bibelteksten, der særligt taler til dig?

 

Baggrund

1 Mosebog kapitel 1 nævner, hvordan Gud skaber himmel og jord på 7 dage, hvor mennesket er den sidste skabning, som bliver skabt, og er ”kronen på værket”. Kapitel 2 zoomer mere ind på detaljer i beretningen om skabelsen af mennesket, og her følger vi historien om de to første mennesker, Adam og Eva. Vi hører om, hvordan Gud planter en have, hvor han sætter mennesket – hvor de kan nyde hans gode gaver og leve i uhindret fællesskab og harmoni med ham, med hinanden, og med hele skaberværket. “Gud skaber mennesket i sit billede”, for at de skal være hans repræsentanter på jorden og herske over resten af skaberværket med deres gudgivne autoritet og udøve hans gode vilje på jorden. Ved at Gud velsigner dem og beder dem være frugtbare, blive mange og opfylde jorden kan vi se noget af Guds ønske med menneskeheden, nemlig at de skal bosætte sig ud over hele jorden og forvalte den på en god måde.

 

Den store fortælling

Overvej, hvordan bibelteksten viser hen på Guds store fortælling – hans frelsesplan. Hvad kan vi lære om Gud og om os mennesker gennem teksten??

  • Vi er skabt i Guds billede. Det betyder ikke, at vi er som Gud, men at vi ligner ham. Og vi har en særlig vigtig plads i verden – vigtigere end dyr og planter. Sl 8, 6: ” Du har gjort det (mennesket) kun lidt ringere end Gud.”
  • Gud skabte mennesket i sit billede for, at det skulle være hans repræsentanter på jorden til at herske over resten af skaberværket og forvalte det på en god måde som konger og præster (jf. 1. Pet 2,9 og Åb 22,5b)
  • Gud plantede livets træ i haven, som gav mennesket del i Guds livskraft og evigt liv. (1 Mos 3,22) Menneskets uhindrede tilgang til livets træ vil blive en realitet igen på den nye jord som Gud en gang vil skabe (Åb 22,2)
  • Gud gav mennesket muligheden for at vælge mellem det gode og det onde, men advarede dem om de fatale konsekvenserne det vil have, hvis de spiste af træet til kundskab om godt og ondt.

 

Hvad synes du om oplægget?

- kommenter og del din erfaring med andre brugere

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}