Smagsprøve | Børn

Gud har skabt alt

Gud har skabt alt
Kernevers:
"Gud så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt det var."
1 Mos 1,31
1 Mos 1,1-2,4
Budskab:
Guds fantastiske verden, skabt i kærlighed.

Bøn

Kære Gud. Tak , fordi du har noget, du vil sige til mig gennem den bibeltekst jeg skal læse nu. Gør mig lydhør for det, du vil sige til mig og til børnene.
Jeg beder for børnene og deres familier og takker dig for, at hver eneste af dem er kendt og elsket af dig. Hjælp mig til at række dine ord videre til børnene , og giv os en god samling. Vær hos os med din ånd ,og skab troen i vores hjerter.
Tak for dine løfter om at dit ord aldrig vender tomt tilbage. Amen.

 

Bibeltekst 1. Mos 1,1 – 2,4

Læs evt. bibelteksten i god tid før du skal holde samling, så ordene kan arbejde i dig. Det kan være en id é at læse teksten langsomt og flere gange. Er der noget i bibelteksten, der særligt taler til dig?

 

Baggrund

Vi er på første side i livets bog. I jordens historie. Et nulpunkt i verdenshistorien, det vil sige , at alt begynder her. Det eneste , der er før verdens skabels,e er Gud. Sætningen ”I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden” har givet navn til den første bog i Bibelen , ”Genesis”, som betyder begyndelse. Gud bliver ikke forklaret, men introduceres simpelthen som den almægtige skaber, som skaber alt ved sit ord.

Før jordens skabelse var der kun mørke. Dag og nat bliver til, da Gud skaber lys i mørket. I skabelsesberetningen møder vi tidsangivelser. ´Dag´ kan i Bibelen forstås som perioder eller tidsrum. Ordet ”dag” bruges fx før solen og månen blev skabt. Men det vigtige i denne tekst er ikke, hvornår præcis Gud skabte, men at Han skabte til gavn og glæde for mennesker. Der er en bestemt orden i Guds skaberværk: først lys, atmosfære, vand/jord, varme = livsbetingelser før Han skaber planter, dyr og mennesker.

 

Den store fortælling

Hvordan peger bibelteksten hen på Guds store fortælling – hans frelsesplan. Hvad kan vi lære om Gud og om os mennesker gennem teksten?

Skabelsesberetningen fortæller os noget vigtigt om Gud:

  • Gud skaber en god verden. Der står , at ”Gud så at det var godt” efter hvert led i skabelsen.
  • Vi er skabt i Guds billede. Dvs., at vi er sat som Guds repræsentanter på jorden, til at leve i fællesskab med ham. Men de næste fortællinger i Bibelen viser, hvordan mennesket vender Gud ryggen og vil herske på sine egne præmisser. Derfor igangsætter Gud en frelsesplan for at redde menneskene fra konsekvenserne af deres synd ved at sende sin fuldkomne repræsentant , Jesus – hvilket er det , resten af bibelhistorien bygger op til.

Hvad synes du om oplægget?

- kommenter og del din erfaring med andre brugere

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}